020 3389 7221 info@sarcoidosisuk.org
Vyberte stránku

OCHRANA ÚDAJŮ A OCHRANA SOUKROMÍ

O politice

Pokud se účastníte našeho výzkumu společnosti SarcoidosisUK, jsme plně odhodláni chránit vaše soukromí. Chcete-li porozumět tomu, jak budou vaše osobní údaje zacházet, přečtěte si prosím následující zásady.

The terms of this policy may change to reflect the changing activities and services of the charity. Please check it from time to time. We last updated the policy in May 2020.

If you have any queries about this policy please contact: The Data Protection Officer (named below), SarcoidosisUK, 214 China Works, 100 Black Prince Road, London, SE1 7SJ, or email info@sarcoidosisuk.org.

Tato politika je s pomocí zákona ICO a Helplines Partnership informována zákonem o ochraně osobních údajů. Byl napsán v souladu s obecným nařízením o ochraně údajů (GDPR) a zákonem o ochraně údajů.

Viz SarcoidosisUK Ochrana a ochrana osobních údajů pro obecnější informace o tom, jak zacházíme s osobními údaji a údaji ne zapojený do výzkumu společnosti SarcoidosisUK.

Tato zásada vysvětluje: 
  • Co máme na mysli tím, že výzkum "SarcoidosisUK"
  • Jaké informace shromažďujeme pro výzkumné účely
  • Proč shromažďujeme informace pro výzkumné účely
  • Jak shromažďujeme informace pro výzkumné účely
  • Jak používáme vaše informace
  • S kým sdílíme vaše informace
  • Jak chráníme vaše informace
  • Jak dlouho budeme uchovávat informace
  • Vaše práva
  • Další informace a kontakty

Ochrana dat a zásady ochrany osobních údajů

Co mám na mysli výzkum "SarcoidosisUK"?

SarcoidosisUK Research means any research which is authored, conducted and promoted by SarcoidosisUK, either alone or in partnership with external academic or research bodies (our Trusted Research Partners). SarcoidosisUK Research may be conducted either online or in print, but is  generally administered through our website at www.sarcoidosisuk.org/researchsurvey/.

It may include the following:

  • Průzkumy a dotazníky
  • Opatření týkající se zdravotního stavu a další nástroje pro posuzování konzultací
  • Pacient hlásil zkušenostní opatření (PREM)

Tato pravidla není pokrýt účastníky podílejícími se na lékařském výzkumu v rámci Grantových projektů výzkumu SarcoidosisUK-BLF Sarcoidosis Research. Tyto projekty podléhají politikám kterékoli výzkumné instituce, která tento projekt spravuje - kontaktujte prosím je přímo pro více informací.

Tato pravidla není pokrýt účastníky, kteří se podílejí na výzkumu zjištěném prostřednictvím externích odkazů na internetových stránkách SarcoidosisUK, například klinických studiích NHS nebo průzkumů European Lung Foundation.

Pokud si nejste jisti a chcete zjistit, zda se účastníte výzkumu společnosti SarcoidosisUK, obraťte se na níže uvedeného zástupce pro ochranu údajů.

Jaké informace shromažďujeme?

Existují dva hlavní typy informací, které můžeme shromažďovat - osobní a citlivé. Jakékoli další informace jsou zahrnuty v samostatném dokumentu SarcoidosisUK Ochrana a ochrana osobních údajů. SarcoidosisUK shromažďuje informace potřebné pouze pro tento specifický a zamýšlený výzkumný účel.

Osobní informace: SarcoidosisUK nevybírá informace, které vás osobně identifikují, pokud tyto informace nejsou dobrovolně zveřejněny. Osobní údaje, které shromažďujeme, mohou zahrnovat vaše jméno, datum narození, e-mailovou adresu, adresu IP (adresu internetového protokolu), poštovní adresu nebo telefonní číslo a některé demografické údaje, jako je věk a etnická příslušnost.

Citlivé informace: Při provádění našeho výzkumu můžeme také potřebovat shromažďování osobních údajů, které jsou podle zákona o ochraně osobních údajů uznávány jako citlivé, zejména informace o vašem zdraví. Zbraně shromažďujeme pouze tehdy, když je to zřejmý důvod. Pokud jste se rozhodli účastnit se výzkumného projektu a následně rozhodnout, že nechcete sdílet citlivé informace, můžete svou účast kdykoli ukončit. Další informace naleznete v části "Vaše práva" níže.

Proč shromažďujeme vaše informace?

Náš výzkum se provádí z různých důvodů, přičemž zastřešujícím cílem je pochopit více o sarkoidóze, jak ovlivňuje pacienty se sarkoidózou a nakonec najít lék na tuto chorobu.

Osobní: SarcoidosisUK uses the personal information we collect about you to help better administer and further our research programme. SarcoidosisUK or our Trusted Research Partners may need to contact you to discuss your answers or the results of the research.

Citlivý: SarcoidosisUK využívá citlivé informace, které shromažďujeme k dalšímu výzkumu, a dozvíme se více o sarkoidóze ao tom, jak ovlivňuje pacienty. Informace o zdraví, které poskytnete, mohou být velmi užitečné při řešení nejrůznějších důležitých otázek týkajících se našeho výzkumu.

Jak shromažďujeme osobní a citlivé informace?

Své informace sdílíte se společností SarcoidosisUK, pokud se podílíte na výzkumu prostřednictvím našich webových stránek nebo vyplněním papírového formuláře.

Jak používáme vaše informace?

Vaše osobní a citlivé informace používáme k podpoře našeho výzkumného programu.

Osobní informace mohou být použity k:

  • komunikovat s vámi o výzkumu, který jste se účastnili
  • poskytnout vám výsledky výzkumu, který jste se účastnili
  • diskutovat s vámi výsledky výzkumu, který jste se účastnili
  • poskytněte informace a rady, pokud o to budete požádáni.

Citlivé informace lze použít k:

  • poskytují vám více informací o sarkoidóze a o tom, jak to ovlivňuje vás
  • poskytněte svému lékařskému týmu více informací o sarkoidóze ao tom, jak to ovlivňuje vás
  • pochopte více o své sarkoidóze
  • porozumět více o sarkoidóze a přípravku SarcoidosisUK
  • tvoří součást databáze, která může být použita pro specifické účely výzkumu a vývoje.
Zákonný základ

Společnost SarcoidosisUK shromažďuje a zpracovává údaje podle následujícího zákonného základu, jak je stanoveno v článku 6 obecných nařízení o ochraně údajů (GDPR).

Naším zákonným základem pro zpracování osobních údajů je oprávněný zájem.

Souhlas: subjekt údajů souhlasil se zpracováním svých osobních údajů pro jeden nebo více konkrétních účelů.

Legitimní zájmy: zpracování je nezbytné pro oprávněné zájmy společnosti SarcoidosisUK nebo pro oprávněné zájmy třetí strany, pokud neexistuje dobrý důvod k ochraně osobních údajů jednotlivce, které převyšují tyto oprávněné zájmy.

S kým sdílíme vaše osobní údaje (osobní a citlivé)?

We will only share your personal and sensitive information within SarcoidosisUK, with your medical team and in some cases with our Trusted Research Partners.

Požádáme o informovaný souhlas před sdílením informací se svým lékařským týmem nebo výzkumnými partnery. To zahrnuje váš mluvený souhlas přímo s lékařským týmem.

Nebudeme zveřejňovat žádné informace, které Vás osobně identifikují na žádné jiné třetí strany, s výjimkou vašeho předchozího výslovného svolení nebo tam, kde to vyžaduje zákon.

Další informace naleznete v části Bezpečnostní politika SarcoidosisUK.

Vyhrazujeme si právo sdílet osobní informace s našimi finančními a právními poradci, abychom chránili naše zákonná práva.

Jak chráníme vaše osobní a citlivé informace?

Při shromažďování informací používáme přísné postupy a bezpečnostní prvky, které zabraňují neoprávněnému přístupu. Také přijmeme vhodná opatření, abychom zajistili, že informace, které nám byly předány, jsou:

  • bezpečný, přesný a aktuální a
  • uchovává se pouze tak dlouho, jak je potřeba pro účely, pro které byla určena.

Zatímco se snažíme chránit vaše osobní údaje, nemůžeme zaručit bezpečnost informací, které nám zašlete, e-mailem nebo jiným způsobem. Děláte to na vlastní nebezpečí.

Jak dlouho budeme uchovávat informace (osobní a citlivé)?

Pravidelně kontrolujeme, jak dlouho uchováváme vaše informace. Ze zákona musíme mít určité typy informací k plnění našich zákonných povinností. Budeme uchovávat vaše osobní a citlivé informace o našich systémech tak dlouho, jak to bude nutné pro zamýšlený účel - může to trvat až mnoho let, pokud jste souhlasili s tím, že jste součástí dlouhodobé studie. Pokud jste nás požádali, abychom vás znovu nekontaktovali, měli bychom o tom neomezeně vědět. V případě, že vaše informace již nebudou vyžadovat, budeme je likvidovat bezpečně.

Společnost SarcoidosisUK ukládá informace v souladu s čl. 5 odst. 1 písm. E) GDPR.

Odmítnutí odpovědnosti výzkumných partnerů

SarcoidosisUK is not responsible for any third-party content or privacy practices accessible through our Trusted Research Partners unrelated to the SarcoidosisUK Research in which you may be participating. We do not necessarily endorse the services, content or otherwise opinions of these partners.

Vaše práva

Máte následující práva týkající se vašich osobních a citlivých informací.

Pokud uvažujete o výzkumném projektu SarcoidosisUK nebo se na něm podílíte, máte kdykoli právo:

  • přestat se účastnit a sdílet vaše informace - žádné předchozí oznámení nebo důvod není potřeba
  • zrušit nebo změnit své informace kontaktováním kanceláře SarcoidosisUK (info@sarcoidosisuk.org)
  • požádejte o kopii osobních informací, které o vás uchováváme, a za opravu případných nepřesností
  • request to know which individuals my data is being shared with within SarcoidosisUK
  • požádejte nás o smazání vašich osobních údajů; abychom omezili naše zpracování vašich osobních údajů, nebo abychom vznesli námitku proti zpracování vašich osobních údajů

If you want to exercise these rights, please email info@sarcoidosisuk.org. Depending on the request, it may be necessary to send copies of 2 separate identification documents such as a passport, driving licence, or utility bill. The first should give photo identification and the second confirm your address. Please also give information about the nature of your contact with us, to help us locate your records. Alternatively, you can send the documents by post to: The Data Protection Officer, SarcoidosisUK, 214 China Works, 100 Black Prince Road, London, SE1 7SJ.

Odpovíme do 30 dnů poté, co obdržíme písemnou žádost a kopie identifikačních dokumentů.

Vyhrazujeme si právo účtovat správní poplatek za nadměrné nebo zjevně neopodstatněné žádosti.

Další informace a kontakty

Další související zásady sarkoidózyUK
  • SarcoidosisUK Ochrana a ochrana osobních údajů
  • SarcoidosisUK Informační standardy politiky
  • Bezpečnostní politika SarcoidosisUK
  • SarcoidosisUK Nurse Serviceline Standardy služeb (včetně politiky důvěrnosti a ochrany údajů, politiky ochrany informací a standardů informací)
Úředník pro ochranu údajů SarcoidosisUK

Další informace o těchto zásadách naleznete na adrese:

Alan Robertson
SarcoidosisUK
214 China Works
100 Black Prince Road
Londýn
SE1 7SJ

info@sarcoidosisuk.org
020 3389 7221

Regulátor ochrany dat:

Další informace a rady o ochraně údajů můžete získat nebo oznamovat obavy ohledně ochrany údajů z:

Úřad komisaře pro informace
Wycliffe House
Vodní cesta
Wilmslow
SK9 5AF

Linka pomoci: 0303 123 1113
Z mimo Spojené království: +44 1625 545 745
ico.org.uk

Sdílejte to