Επιλογή Σελίδας

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Σχετικά με την Πολιτική

Εάν συμμετέχετε στην έρευνα SarcoidosisUK, δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε το απόρρητό σας. Για να κατανοήσετε τον τρόπο αντιμετώπισης των προσωπικών σας πληροφοριών, διαβάστε την παρακάτω πολιτική.

Οι όροι της πολιτικής αυτής ενδέχεται να αλλάξουν ώστε να αντικατοπτρίζουν τις μεταβαλλόμενες δραστηριότητες και υπηρεσίες της φιλανθρωπίας. Ελέγξτε το από καιρό σε καιρό. Ενημερώσαμε τελευταία την πολιτική τον Ιούνιο του 2018.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με αυτήν την πολιτική, επικοινωνήστε με: τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων (ονομάζεται παρακάτω), την SarcoidosisUK, την 49 Greek Street, το W1D 4EG ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@sarcoidosisuk.org.

Η πολιτική αυτή ενημερώνεται από τον νόμο περί προστασίας δεδομένων με τη βοήθεια της σύμπραξης ICO και Helplines. Έχει συνταχθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό Γενικής Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και τον Νόμο περί Προστασίας Δεδομένων. 

Δείτε το Πολιτική Προστασίας Δεδομένων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της SarcoidosisUK για περισσότερες γενικές πληροφορίες σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουμε τις προσωπικές πληροφορίες και τα δεδομένα δεν που ασχολείται με την έρευνα SarcoidosisUK.

Αυτή η πολιτική εξηγεί: 
  • Αυτό που εννοούμε με τον όρο 'SarcoidosisUK Research'
  • Τι πληροφορίες συλλέγουμε για ερευνητικούς σκοπούς
  • Γιατί συλλέγουμε πληροφορίες για ερευνητικούς σκοπούς
  • Πώς συλλέγουμε πληροφορίες για ερευνητικούς σκοπούς
  • Πώς χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας
  • Σε ποιον σας μοιραζόμαστε τις πληροφορίες σας
  • Πώς προστατεύουμε τις πληροφορίες σας
  • Πόσο καιρό κρατάμε τις πληροφορίες σας
  • Τα δικαιώματά σας
  • Περισσότερες πληροφορίες και επαφές

Προστασία δεδομένων και πολιτική απορρήτου

Τι εννοούμε με την έρευνα "SarcoidosisUK";

Έρευνα SarcoidosisUK σημαίνει κάθε έρευνα που συντάσσεται, διεξάγεται και προωθείται από τη SarcoidosisUK, είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με εξωτερικούς ακαδημαϊκούς ή ερευνητικούς φορείς (Εμπιστευμένοι Ερευνητικοί Συνεργάτες μας). Η έρευνα SarcoidosisUK μπορεί να διεξαχθεί είτε online είτε με έντυπη μορφή, αλλά γενικά διαχειρίζεται μέσω της ιστοσελίδας μας στη διεύθυνση www.sarcoidosisuk.org/survey/. Μπορεί να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Έρευνες και ερωτηματολόγια
  • Μέτρα για την κατάσταση της υγείας και άλλα εργαλεία αξιολόγησης της διαβούλευσης
  • Ο ασθενής ανέφερε μέτρα εμπειρίας (PREM)

Αυτή η πολιτική δεν καλύπτουν τους συμμετέχοντες που εμπλέκονται στην ιατρική έρευνα στο πλαίσιο των έργων Grant SarcoidosisUK-BLF Sarcoidosis. Αυτά τα έργα υπόκεινται στις πολιτικές του οποίου ερευνητικού ιδρύματος διαχειρίζεται το συγκεκριμένο έργο - επικοινωνήστε μαζί του για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτή η πολιτική δεν καλύπτουν τους συμμετέχοντες που συμμετέχουν στην έρευνα μέσω εξωτερικών συνδέσμων στο δικτυακό τόπο SarcoidosisUK, για παράδειγμα κλινικές δοκιμές του NHS ή έρευνες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Εάν δεν είστε σίγουροι και θέλετε να μάθετε εάν συμμετέχετε στην έρευνα SarcoidosisUK, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων που αναφέρεται παρακάτω.

Τι πληροφορίες συλλέγουμε;

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι πληροφοριών που συλλέγουμε - Προσωπικά και ευαίσθητα. Οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες καλύπτονται από το ξεχωριστό Πολιτική Προστασίας Δεδομένων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της SarcoidosisUK. Η SarcoidosisUK συλλέγει μόνο τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για αυτόν τον συγκεκριμένο και επιδιωκόμενο ερευνητικό σκοπό.

Προσωπικές πληροφορίες: Το SarcoidosisUK δεν συλλέγει πληροφορίες που σας αναγνωρίζουν προσωπικά, εκτός εάν αυτές οι πληροφορίες αποκαλυφθούν οικειοθελώς. Οι προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε μπορούν να περιλαμβάνουν το όνομα, την ημερομηνία γέννησής σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη διεύθυνση IP (διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου), την ταχυδρομική διεύθυνση ή τον αριθμό τηλεφώνου και ορισμένα δημογραφικά στοιχεία όπως η ηλικία και η εθνικότητα.

Ευαίσθητες πληροφορίες: Κατά τη διεξαγωγή της έρευνάς μας, ίσως χρειαστεί επίσης να συλλέξουμε ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία που αναγνωρίζονται από τον νόμο περί προστασίας των δεδομένων, ιδίως πληροφορίες για την υγεία σας. Θα συλλέξουμε ευαίσθητες πληροφορίες μόνο όταν υπάρχει σαφής λόγος να το πράξουν. Αν έχετε επιλέξει να συμμετάσχετε σε ερευνητικό έργο και στη συνέχεια αποφασίσετε ότι δεν θέλετε να μοιράζεστε ευαίσθητες πληροφορίες, μπορείτε να τερματίσετε τη συμμετοχή σας ανά πάσα στιγμή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα "Τα δικαιώματά σας", παρακάτω.

Γιατί συλλέγουμε τις πληροφορίες σας;

Η έρευνά μας διεξάγεται για διάφορους λόγους με τον πρωταρχικό στόχο να κατανοήσουμε περισσότερα για τη σαρκοείδωση, πώς επηρεάζει τους ασθενείς με σαρκοείδωση και τελικά να βρει μια θεραπεία για τη νόσο.

Προσωπικός: Η SarcoidosisUK χρησιμοποιεί τις προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε σχετικά με εσάς για να βοηθήσουμε στην καλύτερη διαχείριση και περαιτέρω ανάπτυξη του ερευνητικού μας προγράμματος. Το SarcoidosisUK ή οι αξιόπιστοι ερευνητικοί συνεργάτες μας μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσουν μαζί σας για να συζητήσουν τις απαντήσεις σας ή τα αποτελέσματα της έρευνας.

Ευαίσθητος: Το SarcoidosisUK χρησιμοποιεί τις ευαίσθητες πληροφορίες που συλλέγουμε για να προωθήσουμε την έρευνά μας και να μάθουμε περισσότερα για τη σαρκοείδωση και το πώς επηρεάζει τους ασθενείς. Οι πληροφορίες σχετικά με την υγεία που παρέχετε μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες για την απάντηση σε ένα ευρύ φάσμα σημαντικών ερωτήσεων σχετικά με την έρευνά μας.

Πώς συλλέγουμε προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες;

Μοιράζεστε τις πληροφορίες σας με το SarcoidosisUK όταν συμμετέχετε στην έρευνα στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας μας ή συμπληρώνοντας μια έντυπη μορφή.

Πώς χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας;

Χρησιμοποιούμε τις προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες σας για να προωθήσουμε το ερευνητικό μας πρόγραμμα. 

Οι προσωπικές πληροφορίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για:

  • επικοινωνήστε μαζί σας σχετικά με την έρευνα στην οποία συμμετείχατε
  • σας παρέχει αποτελέσματα από την έρευνα στην οποία συμμετείχατε
  • συζητήστε μαζί σας τα αποτελέσματα από την έρευνα στην οποία συμμετείχατε
  • παροχή πληροφοριών και συμβουλών, εφόσον το ζητήσετε.

Οι ευαίσθητες πληροφορίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για:

  • σας παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σαρκοείδωση σας και τον τρόπο που σας επηρεάζει
  • Παρέχετε στην ιατρική ομάδα σας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σαρκοείδωση σας και τον τρόπο που σας επηρεάζει
  • καταλάβετε περισσότερα για τη σαρκοείδωση σας
  • να καταλάβετε περισσότερα για τη σαρκοείδωση και τη SarcoidosisUK
  • αποτελούν μέρος μιας βάσης δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένους σκοπούς έρευνας και ανάπτυξης.
Νόμιμη βάση

Η SarcoidosisUK συλλέγει και επεξεργάζεται δεδομένα βάσει της ακόλουθης νόμιμης βάσης, όπως ορίζεται στο άρθρο 6 των Γενικών Κανονισμών Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Η νόμιμη βάση μας για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων είναι έννομο συμφέρον.

Συγκατάθεση: το υποκείμενο των δεδομένων έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων για έναν ή περισσότερους ειδικούς σκοπούς. 

Δικαιολογημένα συμφέροντα: η επεξεργασία είναι απαραίτητη για τα νόμιμα συμφέροντα της SarcoidosisUK ή για τα νόμιμα συμφέροντα τρίτου, εκτός εάν υπάρχει σοβαρός λόγος προστασίας των προσωπικών δεδομένων του ατόμου που υπερισχύει αυτών των νόμιμων συμφερόντων.

Σε ποιον μοιραζόμαστε τις πληροφορίες σας (προσωπικές και ευαίσθητες);

Θα μοιραστούμε μόνο τις προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες σας στο SarcoidosisUK, με την ιατρική σας ομάδα και σε μερικές περιπτώσεις με τους αξιόπιστους ερευνητικούς συνεργάτες μας. Κάθε συνεργάτης αξιόπιστης έρευνας θα αναφέρεται σαφώς και θα είναι διαθέσιμος σε όλους τους συμμετέχοντες που συμμετέχουν σε αυτό το αντίστοιχο ερευνητικό πρόγραμμα.

Θα ζητήσουμε συναινετική συναίνεση προτού μοιραστείτε πληροφορίες με την ιατρική σας ομάδα ή τους συνεργάτες σας. Αυτό περιλαμβάνει την προφορική συγκατάθεσή σας απευθείας στην ιατρική σας ομάδα.

Δεν θα αποκαλύψουμε καμία πληροφορία που να σας αναγνωρίζει προσωπικά σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος, εκτός από την προηγούμενη ρητή άδειά σας ή όταν απαιτείται από το νόμο.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το Πολιτική διασφάλισης σαρκοειδισμούUK.

Διατηρούμε το δικαίωμα να ανταλλάσσουμε προσωπικές πληροφορίες με τους οικονομικούς και νομικούς συμβούλους μας για να προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας.

Πώς προστατεύουμε τις πληροφορίες σας (προσωπικές και ευαίσθητες);

Όταν συλλέγουμε τα στοιχεία σας, χρησιμοποιούμε αυστηρές διαδικασίες και χαρακτηριστικά ασφαλείας για να αποτρέψουμε την ανεπίτρεπτη πρόσβαση. Λαμβάνουμε επίσης τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες που μας γνωστοποιούνται είναι:

  • διατηρούνται ασφαλείς, ακριβείς και ενημερωμένες και
  • διατηρείται μόνο για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για τους σκοπούς για τους οποίους προοριζόταν.

Παρόλο που προσπαθούμε να προστατέψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια οποιασδήποτε πληροφορίας που καταχωρίζετε, στέλνετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή διαβιβάζουμε με άλλους τρόπους σε εμάς. Το κάνετε αυτό με δική σας ευθύνη.

Πόσο καιρό κρατάμε τις πληροφορίες σας (προσωπικές και ευαίσθητες);

Παρακολουθούμε τακτικά τον χρόνο κράτησης των πληροφοριών σας. Είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να διατηρούμε ορισμένα είδη πληροφοριών για να εκπληρώσουμε τις θεσμικές μας υποχρεώσεις. Θα διατηρήσουμε τις προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες σας στα συστήματά μας για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για τον επιδιωκόμενο σκοπό - αυτό μπορεί να είναι μέχρι και πολλά χρόνια εάν έχετε συναινέσει να συμμετάσχετε σε μια διαχρονική μελέτη. Εάν μας ζητήσατε να μην επικοινωνήσουμε ξανά θα κρατούσαμε ένα αρχείο αυτού του απεριόριστου χρόνου. Όπου οι πληροφορίες σας δεν απαιτούνται πλέον, θα τις διαθέσουμε με ασφάλεια.

Η SarcoidosisUK αποθηκεύει πληροφορίες σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 1 στοιχείο ε) του GDPR.

Αποποίηση ευθυνών ερευνητών

Το SarcoidosisUK δεν είναι υπεύθυνο για οποιοδήποτε περιεχόμενο ή πρακτικές απορρήτου τρίτου μέρους που είναι προσβάσιμες από τους αξιόπιστους ερευνητικούς συνεργάτες μας που δεν σχετίζονται με την έρευνα SarcoidosisUK στην οποία ενδέχεται να συμμετέχετε. Δεν υποστηρίζουμε απαραιτήτως τις υπηρεσίες, το περιεχόμενο ή τις απόψεις των εταίρων αυτών.

Τα δικαιώματά σας

Έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα σε σχέση με τις προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες σας.

Εάν σκέφτεστε ή συμμετέχετε σε οποιοδήποτε ερευνητικό πρόγραμμα SarcoidosisUK, ανά πάσα στιγμή, έχετε το δικαίωμα:

  • να σταματήσετε να συμμετέχετε και να μοιράζεστε τα στοιχεία σας - δεν απαιτείται προηγούμενη ειδοποίηση ή λόγος
  • να ακυρώσετε ή να τροποποιήσετε τα στοιχεία σας επικοινωνώντας με το γραφείο της SarcoidosisUK (info@sarcoidosisuk.org)
  • ζητήστε αντίγραφο των προσωπικών πληροφοριών που διατηρούμε για εσάς και για να διορθώσουμε τυχόν ανακρίβειες
  • ζητήστε μας να διαγράψουμε τα προσωπικά σας στοιχεία. να περιορίσετε την επεξεργασία των προσωπικών σας στοιχείων ή να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας στοιχείων

Αν θέλετε να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα, στείλτε email στο info@sarcoidosisuk.org. Ανάλογα με το αίτημα, μπορεί να χρειαστεί να στείλετε αντίγραφα 2 ξεχωριστών εγγράφων ταυτότητας, όπως διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή λογαριασμός κοινής ωφέλειας. Η πρώτη θα πρέπει να δώσει φωτογραφία ταυτότητα και η δεύτερη να επιβεβαιώσει τη διεύθυνσή σας. Παρακαλούμε επίσης να δώσετε πληροφορίες σχετικά με τη φύση της επαφής σας μαζί μας, για να μας βοηθήσετε να εντοπίσουμε τα αρχεία σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε τα έγγραφα μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση: Ο υπεύθυνος προστασίας δεδομένων, SarcoidosisUK, 49 Greek Street, London, W1D 4EG.

Θα απαντήσουμε εντός 30 ημερών, μόλις λάβουμε το έγγραφό σας αίτημα και αντίγραφα των εγγράφων ταυτότητάς σας. 

Διατηρούμε το δικαίωμα να χρεώσουμε ένα τέλος διαχείρισης για υπερβολικά ή προδήλως αβάσιμα αιτήματα.

Περισσότερες πληροφορίες και επαφές

Άλλες σχετικές πολιτικές του ΣΚΑΕ
  • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της SarcoidosisUK
  • Πολιτική για τα Πρότυπα Πληροφοριών ΣαρκοειδισμούUK
  • Πολιτική διασφάλισης σαρκοειδισμούUK
  • Τεχνικές προδιαγραφές για τη γραμμή βοήθειας της νοσοκόμας SarcoidosisUK (συμπεριλαμβανομένης της Πολιτικής εμπιστευτικότητας και προστασίας δεδομένων, της Πολιτικής Προστασίας Πολιτικής και της Πολιτικής Πληροφοριών)
Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων της ΣαρκοειδούςΥΚ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την Πολιτική, επικοινωνήστε με:

Κ. Jack Richardson
SarcoidosisUK
49 Ελληνική οδός
Λονδίνο
W1D 4EG

info@sarcoidosisuk.org
020 3389 7221

Ο ρυθμιστής προστασίας δεδομένων:

Μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με την προστασία δεδομένων ή να αναφέρετε μια ανησυχία σχετικά με την προστασία δεδομένων από:

Γραφείο Επιτρόπου Πληροφόρησης
Wycliffe House
Λωρίδα νερού
Wilmslow
SK9 5ΑF

Γραμμή βοήθειας: 0303 123 1113
Από το εξωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου: +44 1625 545 745
ico.org.uk

Μοιραστείτε αυτό