020 3389 7221 info@sarcoidosisuk.org
Velg side

KING'S SARCOIDOSIS SPØRSMÅL

King's Sarcoidosis Questionnaire (KSQ) er et online helsemål utviklet av King's College London og digitalisert av SarcoidosisUK. KSQ vurderer raskt hvordan sarcoidose påvirker pasientens helse. Les mer om KSQ og ta spørreskjemaet under.

Sarcoidose påvirker pasientene svært annerledes, spesielt over tid. Det er derfor vanskelig for konsulenter å vite hvordan sarkoidose påvirker pasientens helse og livskvalitet. SarcoidosisUK har samarbeidet med Kings College Hospital for å sette sin KSQ online. Dette er et raskt og enkelt, selvforvaltet helse spørreskjema designet spesielt for sarcoidose pasienter. Dette tiltaket vil bidra til å følge pasientens helse og forbedre kommunikasjonen med konsulenter om behandlings- og omsorgsplaner. SarcoidosisUK anbefaler at alle sarcoidose pasienter fullfører KSQ før hver konsultasjon og tar resultatene for å diskutere med sin konsulent.

King's Sarcoidosis Questionnaire (KSQ) er tilgjengelig online nå. KLIKK HER ELLER PÅ BILDET FOR å fullføre KSQ

Du kan lese mer om KSQ og hvordan den ble utviklet nedenfor.

Hva er KSQ?

KSQ er et gratis, online spørreskjema som skal fylles ut av sarcoidosis pasienter. Spørreskjemaet tar rundt 10 minutter og er delt inn i 5 seksjoner; generell helse status, lunger, medisinering, hud og øyne. Det er totalt 29 spørsmål, men noen spørsmål kan ikke besvares (avhengig av hvilken type sarcoidose som er berørt). Hvert spørsmål ber pasienter å vurdere hvordan de føler seg om mange forskjellige aspekter av livet, for eksempel hvor mye smerte de er i, eller hvor vanskelig de finner hverdagens oppgaver. Opplysningene er konfidensielle. Resultatene er gitt som et tall mellom 1-100 med høyere tall som indikerer bedre helse.

Hvorfor er KSQ nyttig?

KSQ vurderer raskt påvirkningen sarkoidose har på en persons liv. Det finnes en rekke måter denne informasjonen er nyttig på:

  1. Pleieplaner: KSQ-resultater kan brukes av konsulenter og pasienter til å utvikle den beste omsorgsplanen for sin sarkoidose.
  2. Konsultasjon: KSQ identifiserer helseproblemene som er viktigst for hver enkelt person. Resultatene er derfor et nyttig utgangspunkt for konsultasjoner. Legene kan raskt identifisere problemområder og fokusere diskusjoner.
  3. Behandling: Hvis pasienten tar både før og etter en ny behandling, kan KSQ gi et grunnleggende mål for suksessen til denne behandlingen.

Hvordan bruker pasientene KSQ og tolker resultatene?

Konsulenter bør gi råd til pasientene når de skal fullføre KSQ - dette vil normalt være før man tar del i en konsultasjon, kanskje i ventetiden. Pasienter kan imidlertid fullføre undersøkelsen når som helst og så mange ganger som de vil. For eksempel kan pasienter ta KSQ en gang per måned for å spore hvordan sarcoidose påvirker helsen.

Resultatene vises på skjermen på slutten av spørreskjemaet. I tillegg er det et alternativ for disse resultatene å bli sendt til pasienten og / eller deres konsulent. Resultatene gir et tall mellom 1 og 100 for hver seksjon med høyere tall som indikerer bedre helse.

Hvordan ble KSQ utviklet?

KSQ ble utviklet i 2012 av et team på King's College Hospital i London, ledet av Prof Surinder Birring, Konsulent Åndedrettslege og Interstitial Lung Disease Lead at King's. Du kan lese mer om utvikling og validering av tiltaket i medisinsk journal underSarcoidosisUK overførte KSQ online i 2018 - denne digitaliserte versjonen er et mer praktisk og allment tilgjengelig verktøy som gjør det mer nyttig for pasienter og helsepersonell.

Patel, AS, Siegert, RJ, Creamer, D., Larkin, G., Maher, TM, Renzoni, EA, ... & Birring, SS (2012). Utviklingen og validering av King's Sarcoidosis Questionnaire for vurdering av helsestatus. Thorax, thoraxjnl-2012.

Beslektet innhold fra SarcoidosisUK:

Forskning

SarcoidosisUK er verdens ledende forskning innen sarkoidose. Målet vårt er å finne en kur for tilstanden.

Ta kontakt med

Vi vil gjerne høre fra deg. Ta kontakt med eventuelle spørsmål, kommentarer eller forslag.

Sykepleier hjelpelinje

SarcoidosisUK Nurse Helpline eksisterer for å gi gratis, kvalitetsstøtte og informasjon til alle berørte.

Dele denne